Tiny van der Zee

Sinds 1990 geef ik yogalessen. Eerst heb ik voornamelijk Zwangerschapsyoga gegeven. Na 15 jaar ben ik met de Zwangerschapsyoga gestopt en vanaf januari 2008 geef ik meditatieve yoga (Hatha Yoga). Als yogadocent kan ik er volledig voor de mensen zijn en de aandacht geven die zo belangrijk is.  Tussen 2009 en 2017 heb ik alle workshops en masterclasses gevolgd van bestseller auteur en chakra expert Anodea Judith (VS). Daardoor heb ik me kunnen specialiseren in de chakra’s, waardoor ik mijn yogalessen nog meer heb kunnen verdiepen. Mijn Hatha Yoga ben ik Chakra Yoga gaan noemen. In 2017 ben ik afgestudeerd bij Sacred Centers, het opleidingscentrum van Anodea Judith. Ik ben nu gecertificeerd Sacred Centers Teacher, de tweede in Nederland. In het kader van mijn afstuderen heb ik de Complete Yoga ontwikkeld. Sinds 2015 geef ik ook Yin Yoga, wat een prachtige aanvulling is op de Chakra Yoga.

Vanaf 2005 tot 2012 heb ik de opleiding tot klassiek homeopaat gevolgd. Voor mij sluit homeopathie prachtig aan op de filosofie van de yoga. Zonder oordeel mogen kijken naar wat er is, wat er speelt. De mens mag volledig zijn wie hij is. Toch heb ik besloten om niet als homeopaat door te gaan, omdat het vele denkwerk mij erg uitput. Ik richt me nu weer volledig op de yoga. Waar ik zeer gelukkig van word.

Als A-verpleegkundige heb ik een aantal jaren in een ziekenhuis gewerkt. Het omgaan met de patiënten vond ik erg fijn, maar wat ik moeilijk vond was dat ik niet voldoende aandacht aan de mensen kon besteden. Dit was voor mij de reden om te stoppen met mijn werk als verpleegkundige.